Markwell Avenue

Hotel & Resort

LOCATION

Surfers Paradise, Gold Coast, Queensland

CLIENT

Citimark

ARCHITECT

BDA

STATUS

Pre-Construction

Markwell Residences is the next generation of Gold Coast city living, an architecturally stunning new icon offering luxury living at its finest.

The exquisite landscape retreat located on the elevated podium deck includes a wide range of relaxation zones for the residents including yoga decks, thermal baths, garden rooms, dining pavilions, and a resort style lagoon pool. Each of these spaces are reinforced and defined through sensitively composed and layered subtropical landscape, framing and screening intensifying the user experience. The planting palette includes a mix of palms, lush foliage, colourful flowering species, and leafy shade trees to ensure that a pleasant microclimate is achieved buffering from harsh prevailing winds and the hot afternoon summer sun.

The street level landscape is a simple but delicate design that provides a elegant setting for ground level restaurant and entry foyer to the development. Neighbouring properties have been carefully considered with harsh edges mitigated by the blending of architectural elements and vertical planted landscape trellises.

While located on a relatively small development footprint this project packs a powerful punch with an intensely but pleasantly populated ground level and podium landscape that will be sure to impress and provide a benchmark for Gold Coast high rise living.