Residents Leisure Club

Hotels & Resort

LOCATION

Calypso Bay, Queensland

CLIENT

Roche Group Pty Ltd

ARCHITECT

BDA Architecture

STATUS

Complete

The new Residents Leisure Club precinct has created a community recreation facility that expands and enriches the lifestyle of residents.

The main Clubhouse building contains leisure facilities including café, outdoor dining areas, residents club rooms and function rooms. Additional sporting and active recreation facilities are integrated to provide flexibility of access and circulation for residents and visitors. The key clubhouse building adopts subtropical design principles, with nuances of colonial architecture.

The architecture and interior design of the buildings present a conservative formality which reinforces the idea of a ‘club’. However, the introduced light, large volume and openness to extensive perimeter deck areas ensure that the experience through the building is one of generous, open and naturally well-lit spaces.

The landscape design represents a conservative formality within a subtropical climate and helps to reinforces the idea of a ‘club’.

A series of defined outdoor spaces create opportunities for both passive and active recreation overlooked by expansive outdoor dining terraces or shaded pavilions.